Cengiz BÖLÜKBAŞI

Tarih: 19.12.2023 12:02

GÖLGELİ SİYASET

Seçim dönemlerinin en çok hareket yaşayan kurumları hiç şüphe yok ki gazeteler ve dergiler yani basın sektörüdür. En çok da bizim uşakları yerden yere vuranlar şimdi gülücükler satıp gelirler bizim sokağa.


AKÇAABAT’TAN

Cengiz Bölükbaşı

cengizbolukbasi@gmail.com

 

 

Elbette sadece bizim sokak karışık değildir. Onların sakağıda bir hayli karışıktır.

Seçimin öncesinde can ciğer kuzu sarması olan kitlenin birbirini yemek ve harcamak için yapmadıkları kalmıyor. Elbette bu arada en itidalli olan kazanıyor. Bir de her fırsatta bir üst bürokratın gölgesinde gölgelenmeyi siyaset sayanların sayısını yazmama gerek yok.

Bunun yanında eskiye rağbet olsa nur yağdığı bit pazarına. Ne kadar sinör davası gören ne kadar dün selam vermediği adamları hatırlayanlar varsa hepsi bu kulvardadır.

Ne kadar emekli olmuş kimse varsa da neredeyse bu kulvarda. Sanki Akçaabat Belediye Meclisi bir sonraki dönem huzureviyle anlaşma yapacak.

Elbette bunların %10’unu kast etmiyorum.

Maalesef Akçaabat’ta şu ana kadar ortaya çıkan aday adaylarının çok şey yapacağı kanaati bende hasıl olmadı ne yalan söyleyeyim. Bazı siyasi partilerin Akçaabat’ta aday bulamayanınca ithal ettiği adaylar da bunun içine dahil.

Hem bu toplumun içinde yaşamayacak hem de bu toplumu bilmem nereden bilmem nereye getireceksiniz. Buna kargalar eskiden gülerdi. 

Ele avuca dokunur, milleti heyecanlandıracak bir proje yok. Ne bileyim adam sokakta yok. Ben şöyleyim, ben böyleyim. Sonra da bana oy verin. Niye siz MHP Vezirköprü İlçe Başkanı Turan Kaya’nın yeğeni misiniz? Evet sizi Toros’la görüp cıvata var saymıyoruz ama siz de bizi önünden tren geçip de aval aval bakanlarla karşılaştırmayın. BAKACAAAAAZ...

Bürokraside başarı sağlayamayanların da zıplama tahtası haline geldi maalesef siyaset. Beni görürlerse ne büyük dava adamı olduğumu görürler sonra ver elini bir üst görev...

Şaka bir yana durum maalesef bu. Kimse bu şehrin alt yapısıyla, üst yapısıyla ya da geleceğiyle ilgili tek kelam etmiyor. Aday adayı olanların ağızlarından sadece biz daha iyiyiz, biz daha çok biliriz sözleri dökülüyor.

Eyvallah, her biriniz bu şehir için çok cici amcalarsınız da eee. Ee yani. 

Hasılı kelam diyeceğim o ki aday adaylığı süresince proje açıklayamayan, hiçbir iddiası olmayan bir yöneticiler korusu diniliyoruz.

Birine sordum: Madem onca projen var, açıkla. Neyi kimden saklıyorsun? “Cengiz Bey, zamanı var” dedi. Yani ez cümlesi şuydu ki ben aday olamazsam neden projelerimi vereyim ki? Yani diğer adıyla bana ne Akçaabat’tan.

Adaylar belirlenince bakın daha neler olacak.

Siyasetin gölgesi çok ciğer üşütmesine, çok baş dönmesine sebep olacak benden söylemesi…

Kalın sağlıcakla...

 

 


Akın HOCAOĞLU
27.12.2023 09:52:36
Ortaya büyük bir salata