Cengiz BÖLÜKBAŞI

Tarih: 22.08.2023 13:41

Abdi Serdar Üstünsalih…

Vakıflar bankası genel müdürlüğüne yeniden ataması yapıldı. Hayırlı uğurlu olsun. Allah daha güzel kapılar açsın inşallah.


Bu beyefendinin ismi çocukluğumun geçtiği Kireçhanden bilirim. Başarılı düzgün dürüst kişiliğiyle Akçaabat’ta sohbetlerde adı zikredilirdi. Elbette Türkiye’nin en büyük sermayesinin yönetmesiyle de tabi ki ilçemizde de çokça adı gündeme gelen kimse oldu.
Babası merhum Aslan Üstünsalih Tütünspor kulübünün yöneticiliğini ve 1958/1959 sezonunda futbolcusu olarak hizmet etmiştir Akçaabat’ta.
Abdi serdar Üstünsalih bürokrat olduğu günden beri Ankara’da ama Trabzonspor’un asbaşkanlığı görevini yürüttü. Salon sporlarıyla ilgili alanlarda hep onun adı konuşuldu yönetici olarak. Sonrasında Akçaabat Sebatspor’la adı sıkça zikredildi. Ben Ankara’da hala çok iyi yerlerde onlarca bürokrat tanıyorum. Elbette sadece devlette değil. Sendikalarda özel şirketlerde. Ne gibi bir hizmet yaptıklarını bir kaç günden beri sorguluyorum da onlarında hatırı sayılır iyilikleri olmuş Akçaabat’taki esnaflara. Ne gibi diyeceksiniz. İnşaat malzemeleri gibi diyeceğim. Ama kamunun kullanımı için değil kendi küçük dünyalarını inşa etmek için villalarını şatolarını yapmak adına geldiler buralara ve akşam uçağıyla da gittiler. Sanki Ankara’da işler onlarsız yürümüyormuş gibi…
Sayın Üstünsalih Akçaabat’ta bir lise kazandırıldı. Sonra dediler ki sebat sporun kullandığı alan yetersiz yenilenmesi lazım onun içinde gerekli çalışmaları başlattı ve bina yıkılıp yedinden yapılıyor. Bizler amatöre sporcular için sahalar ve tribünler hazırlanıyor. Duyduğum kafadarıyla onlarında parasını karşılattırıyor.
Sonra uzun yılardan beri çivi bile çakılmayan Akçaabatlılar vakfına ait olan yeni mahalledeki kız yurdu için de vakfa desteğini esirgememiş. Verdiği bursları yazmıyorum. 
Elbette güç ve de imkân meselesidir bunlar. Lakın ne hikmettir bilinmez bizim topraklarımızdan çıkan bürokratların Ankara ve ege aşkı hiç bitmemiştir. Kimle sohbet etsem bir isim söylense o beyefendi ya da hanımefendi şu görevlerde kaldı şu işleri yaptı şimdide Muğla’da bir yazlıkta yaşıyor cevabı alıyorum.
Abdi beyin Akçaabat’ta ailesine ait evi hala canlı. Diğer aile bireylerini yakinen tanırım. Her birinin bu şehre katkısı azımsanamayacak kadar büyüktür.
Şimdi diyeceksiniz e hadi Cengiz sadede gel daaa… efendiler ve de hanımefendiler sadedi şudur. Yapılan Akçaabat sebat spor tesislerinin isminin ne olacağı konusunda birileri elini cebine atmadan tek kuruş vermeden ahkâm kesiyormuş. 
Şimdi o birilerine artık bu şehrin yakasından düşün demenin vakti geldi de geçiyor bile. 
Elbette her yaşın kıymetini bilecek terbiyede yetiştik lakin yaşı alanın haddi bilmesi de elzem değil midir?
Serveti ateşle yakılamayacak adamların elini cebine atmayıp konuştuğu bir şehir haline geldi sanki Akçaabat. Gidin yaptırdığınız sırça köşklerde sizi dinleyecek arkadaşlarınıza anlatın bu ağlayışlarınızı. 
Cep telefonu icat edildiğinden beri her yere konuşmayı kendine görev edinen varyemez amcaların işi artık torun sevip akşam az yağlı yemekler yiyip yatmak. Elbette varsa parlak bir anlatacakları geçmiş gençlere aktarmak. Bu nedir kardeşim her taşın altından çıkacak her şeye laf yetireceksiniz. Bırakın bu işleri.
Ez cümle yeni Sebat spor tesislerinin adı Abdi Serdar Üstünsalih tesisleri olmalıdır. Akçaabat’ın spor camisi onun destekleriyle ayağa kaldırdığını unutmamalıdır.
Bu satırları yazarken Akçaabat sporun un efsanesi Kazım Kolot’u unutmak gibi bir gaflete asla düşmem. Zira Akçaabat’ın spor tarihine aklını hayatını servetini adamış bir elin parmağını geçmeyen kimselerdendir Kazım Kolot. Rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Mekânı cennet makamı ali olsun… Akçaabat’ta yapılacak olan stadyumun isminin Kazım Kolot Stadyumu olacağını da bildiğimden o konuya girmiyorum bile. Şimdi siyaset ve bürokrasi elini çabuk tutmalı ve de Akçaabat’ta hak ettiği stadyumu bir an önce kazandırmalıdır.
Kalın sağlıcakla…


Tahsin Kalaycı
24.08.2023 01:03:22
Teşekkürler Cengiz bey kardeşim.

Tahsin Kalaycı
24.08.2023 01:04:17
Teşekkürler Cengiz bey kardeşim.