Halil İbrahim KIVRAK

Tarih: 19.09.2022 20:59

GAZİLER GÜNÜ


HABERİN İÇİNDEN

Halil İbrahim KIVRAK

Jandarma Astsubay Çavuş

 

GAZİLER GÜNÜ

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Trükiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 günü “mareşallik” ve “gazilik” unvanı verilmiş ve bu vesile ile bu gün “Gaziler Günü” olarak addedilmiştir.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış ve zaferden zafere atlamış ecdadını örnek alarak Anadolu’da, Kore’de, Kıbrıs’ta canlarını hiçe sayarak vatan, millet ve bayrak aşkıyla girdiği birçok savaştan yüzünün akıyla çıkmıştır.

Türk Milleti’nin her ferdi sürdürdüğü hayatın geçmişte edinilen bu tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilerek, onu bugünlere ulaştıran şehit ve gazilerimizin yazdığı bu büyük destanları övünerek anlatmaktadır.

Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki önem Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbeyi, ancak size izafe ederek, bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım.” sözleriyle ifade edilmiştir.

Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir.

Ey şehit abidesi...

Ey bir an bile tereddüt etmeden, bizler rahat uyuyalım diye nefesini veren şehidim...

Ey bu uğurda canını vermeye hazır olan gazim...

Şunu unutmayınız ki kalbimizdeki yeriniz apayrı. Sizlere imrenen gözlerle bakıyoruz. Gözlerinizdeki ışıltı bizleri tarihimizin derin destanlarına alıp götürüyor.

Ve yine unutmayınız ki, emanetiniz emanetimizdir. Gözünüz arkada kalmasın. Sizlerin sahip çıktığınız bu vatana bizler de sahip çıkacağız ve namerdin elini değdirmeyeceğiz.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş olan ve hayatta olup bizi burada onurlandıran kahraman gazilerimizin huzurunda saygıyla eğilerek şükranlarımı sunuyorum.