Cengiz BÖLÜKBAŞI

Tarih: 13.06.2023 12:57

DÜKÂNI KAPATACAĞIZ


AKÇAABAT’TAN

Cengiz Bölükbaşı

cengizbolukbasi@gmail.com

 

Seçimler geçti gitti. Temel atma törenleri, iş vaatleri, değişim vaatleri derken bitti gitti.

Geçtiğimiz hafta yazdığım yazıya okuyucuların birkaçından tepki geldi. “Ya seçimdir Bölükbaşı. Bunlar olağan şeyler.” diye.

Bu hafta yeniden yazayım, bu olağan dediğiniz şeyler alçaklıktır. Ve de alçaklığın olağanı olamaz. Sağcısı solcusuna, solcusu sağcısına olmak şeyler derdi eskiden ama siyasal İslamcıların karşı oldukları kitleye bu kadar galiz küfürleri, iftiraları, karşıt görüşlülerin de siyasal İslamcılara karşı bu kadar rahatça hakaretlerini hiç duymamıştı bu toplum.

Onun için her kim bu trenin peşine takılmışsa yazıklar olsun bir kez daha diyerek dönelim kendi sokağımıza.

Akçaabat Adliye binası ve Emniyet Müdürlüğü binası için hâlâ tek bir açıklama yok. Ne olacak ne şekilde olacak ne konuşan var ne de bu konuyu gündeme taşıyan var.

Düşünün ki il olabilecek kabiliyete sahip bir ilçenin Emniyet Müdürlüğü konteynırda, Adliye binasında memurlar, savcılar aynı odaya toplanmış.

Akçaabat’ta güney çevre yolunun elzem olduğunu ezelden beri söyleyen biriyim ama efendiler Akçaabat’ta Emniyet ve Adliye binası da elzem.

Yani bu olacak iş değildir.

Bir gün, üç gün, beş gün, aha oldu bir yıl.

Adliye binası için bir ihale iptali, iki derken dördüncüsü olacak. Ya devletin kendisi yapsın ya da artık yaptırın. 

Akçaabatlı olamayan ama Akçaabatlıymış gibi lanse edilen mebusların bu konuya bir açıklık getirmeleri artık zorunludur.

Bir de Akçaabat’ta yapılacak stat projesinin Akçaabat merkeze değil de yani Yaylacık’ta herkesin ulaşabileceği bir yere değil de Darıca’ya yapılması gibi bir durumun olduğunu duydum. Dedim ya duydum.

Böyle bir yanılgı yapılacağını sanmıyorum. Zira Akçaabat ilçesinin içini boşaltamaya başlayan bir dönem haline gelir ki bunun iktidarı ve muhalefeti bu halka hesabını veremez.

Evet şehrin büyümesi lazım ama güneye...

Sahil bandına yapılan projeler mesela hâlâ hayata geçemedi. Amatör sporlar öldürülmeye kast ediliyor. Bazı kamu kurumları kendi içlerinde organizasyonlar yapıp amatör spor kulüplerine sırtını dönmüş durumda. 

Kime sorarsan spor çok önemli ama ona destek verecek bütçe maalesef deniyor.

Sağ olsun Belediye Başkanımız sayesinde biraz da olsa destek gördük. Ama tabii aslan payını bizim gibi spor kulübü olan Belediye Spor Kulübü alıyor. Statüsü Tütünspor’la eş değer. Ama mesela spor salonu kullanımı konusunda öncelik onun. Yani spor salonu onun. Sahalar da onun. Ama dedim ya bizler bu işi dostlar alışverişte görsünler diye yapıyoruz. 

Yakında tamamen Belediye Spor Kulübü’ne bırakacağız bu işleri. 

Artık direnmemin çok bir anlamı yok… Kalın sağlıcakla…