Cengiz BÖLÜKBAŞI

Tarih: 23.05.2023 12:20

BİRAZ KONUŞALIM MI?


AKÇAABAT’TAN

Cengiz Bölükbaşı

cengizbolukbasi@gmail.com

 

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu bu seçimde başarısız oldu. Sinan Oğan seçimin galibi oldu bana göre.

Meclise maalesef bu dönem de Akçaabatlı herhangi bir isim giremedi. Ankara’dan gelen Sayın Bakan Adil Karaismailoğlu, İstanbul’dan gelen Sayın Mustafa Şen, Sayın Yılmaz Büyükaydın Ortahisar’dan, Sayın Vehbi Koç Of’tan, Sayın Sibel Suiçmez Araklı’dan ve Sayın Yavuz Aydın Beşikdüzü ilçesinden…

Şimdi yazıyı okuyanlar, “Yahu Cengiz sanki Akçaabatlıyım deyip Akçaabat’ta vekillik yapanlar Akçaabat’ta büyük hizmetler vermiş gibi bir de mercekle Akçaabatlı mı arıyorsun” diyenleriniz vardır. 

Evet canım, Akçaabatlı arıyorum. Mesela sormak benim de hakkım diye düşünüyorum. 90 bin oy veren bir şehrin içene düştüğü bu enteresan durumu bana biri açıklasın diyeceğim. 

Başlıyorsun Lafonten’den masallar anlatmaya. Eee biz de uyuyakalıyoruz. Ayılınca da iş işten geçmiş oluyor. 

Masada kalan boş gazoz şişesi!

Öyle değil mi Nuri Alço!!

Elbette bu seçimde önemini bolca terör propagandasıyla geçirdik. Çokça vatan haini ilan ettik. Çokça cemaatçi. Çokça FETÖ’cü.

Öldürmek istedik, linç etmek istedik, yaralamak kırmak. Sonra seçimin ertesi günü aynı masaya oturduk hiç de yüzümüz kızarmadan.

Sosyal medya hesabımdan bir paylaşalım yapmıştım. Buradan tekrar yazayım. Okumayan okusun: “Seçim bittiğinde aslında sana, terörist, vatan haini, din düşmanı demek istemedim diyen namussuzudur, alçaktır.”

Herkes iddiasını sürdürmelidir. Her taraf içindir bu yazdım. Dedim. Aynı duygulardayım.

Düşünün, siyaset uğruna olmadık şeyleri rahatça söyleyip sonrasında hiçbir şey gibi yapmak karaktersizliğin dik alası değil midir?

Neyse biz gelelim asıl mevzumuza. Akçaabat diyorsun. Sahipsiz kaldı diyorum.

Kulağıma bazı adaylar için ahkâmlı sözler gelmedi değil. Eee sormadan edemedim: 21 yıldır neredeydi bu arkadaşlar.

21 yıldan kastım sadece AKP’ye değil diğer arkadaşlara da...

Hasıl-ı kelam sözde mega diye görünen projelerle Akçaabat’tan bir milletvekili dahi çıkmadan sözde başarı sağladığımızı birbirimize yine bu delik deşik yollarda gezerken hava atacağız.

Onlar mı? Onlar çoktan Ankara’da milyonluk mütevazı konutlarına taşındılar bile...

Kendim için özel not: Trabzon Gazetecililer Cemiyeti’nin başarılı gazetecililer yarışmasında 2022 yılı hizmet ödüllerinden biri de bana tevdi edildi. Geceye heyecanlı başladım, yalan yok. Ama sonra iki siyasetçinin ortalığı mahalle kavgasına çevirmesiyle gecemiz berbat bir hal aldı. Daha doğrusu rezil edildi gecemiz. Ben orasında değilim de şu salonu terk eden bürokratlar var ya; onların sığıntı gibi salonu terk edişleri hayatımın hiçbir saniyesinde gözümün önünden gitmeyecek. Koltuğun gücünü orada gördüm. Olduğum yere de şükrettim.

Kalın sağlıcakla...