Huzur KORKMAZ TOPAL - Yaşam Koçu

Tarih: 23.02.2024 12:59

GÜNDÜZ KUŞAĞI PROGRAMLARI ALARM VERİYOR

Kadın eli değmeli dünyanın her köşesine, her insanın hayatına. Bir kadının elinde büyür çocuklar. Kadınlar ileriye götürür, iyiliği ve güzelliği yayar. İşte bu yüzden kız çocukları okutulmalı ve kadınlar daima eğitilmeli.


GÖRDÜKLERİM DUYDUKLARIM

Huzur KORKMAZ TOPAL

Yaşam Koçu

huzur06peri@gmail.com

 

Eğitim demişken ev hanımlarının eğitimi de önemli. Ev hanımlığı yapan kadın çalışan kadından çok daha fazla yorulur, emek verir ama nedense hiçbir şey yapmıyormuş gibi evde oturduğu düşünülür. 

Ev hanımları sabah işlerini yaptıktan sonra televizyon karşısına geçerek gündüz kuşağı programlarını izleyerek zamanını değerlendirmeye çalışır. 

İki aydır şehir dışındayım. Çalışmadan ve ev işlerinden de uzak kaldım diyebiliriz. Misafir olduğum ablalarımın evlerinde -tabiri caizse- ekmek elden su gölden gibi yaşadım. İki aydan beri tatil yapıyorum anlayacağınız.  Hal böyle olunca boş zamanım da oldukça fazla oluyor. Ben de “şu gündüz kuşağı programlarına bir göz atayım” dedim.

Demez olaydım. Kim kiminle, kimin eli kimin cebinde, kimin eşi kimin yanında, kimin çocuğu nasıl kaybolmuş, kim kaçırmış, kim gitmiş, kim gelmiş, kimin gelini mutfakta, kimin kayınvalidesi ne yapıyor, kocalar ne alemde? Aman Allah'ım yok böyle bir şey. Bu programlarda bizim örf ve adetlerimize, gelenek ve göreneklerimize uyumlu hiçbir şey yok. Hatta ve hatta bu programlarda insanları eğiten, onlara doğru yolu gösteren hiçbir şey olmadığı gibi toplum hayatını olumsuz etkileyen konuşma şekilleri de gözler önüne seriliyor.

 Gündüz kuşağında yayımlanan ve en çok kadın izleyicisi olan bu programlarda maalesef ki saygı, nezaket, hoşgörü, ılımlı davranış ve karşı tarafı düşünerek hareket etme gibi toplumda iletişimi güçlendirecek olan hiçbir olumlu temaya rastlayamadım.

Kıskançlık, ahlaksızlık, çıkar ilişkileri, paraya tamah, kabalık ve gaddarlık gibi duyguların bol miktarda izleyiciye verildiği bu programları izlemek de izletmek de bir katliam benim için.

Bu tür programlar gösterildikçe toplumu olumsuz etkilediğini ve ahlak dışı davranışların olağanlaştığını söylemeden geçemeyeceğim.

İnternet üzerinden eş bulan ve evli dahi olunsa başka bir kişiyle iletişim kurarak evlerini terk eden kişiler.

Küçük yaştaki kızlarını sırf zengin diye kendilerinden yaşça çok büyük kişilerle evlendirip, para vanası kapanınca da hamile kızlarını ortada bırakan ebeveynler.

Çocuklarını bırakan, evlerini terk ederek başka birisiyle evlenmelerinin mümkün olduğunu gösteren kadınlar.

Gelinine göz koyan insanlıktan nasibini almayan yaşlı başlı adamlar.

İzledikçe toplumda hiçbir iyi gidişe rastlayamayacağımız programlar her televizyon kanalında.

Gündüz kuşaklarında eğitici programlar yoksa, kadınların ufkunu genişletecek söyleşiler yoksa, sevgi, saygı ve nezaketi gözler önüne seren programlar yoksa maalesef ki toplum da yok olmaya mahkûm olacaktır.

Karamsar bir yazı olmuş diyebilirsiniz ama maalesef durum bundan ibaret. 

Böylesi programlardan uzak ve mutlu kalın.