Cengiz BÖLÜKBAŞI

Tarih: 26.03.2024 11:50

SİYASÎ DENETİM YOK

Akçaabat tarihi bir seçime hazırlanıyor. Neden tarihi derseniz ilk defa bu kadar ciddi adayların olduğu bir seçim yaşıyoruz.


AKÇAABAT’TAN

Cengiz Bölükbaşı

cengizbolukbasi@gmail.com

 

En önemlisi de kirlilik diye sayılan ama benim seçimlerin renkliliğinden taraf olduğum sokak süslemeleri.

Elbette demokrasinin ve de seçimlerin gereği o sokağa çıkan, gece yarısı o bayrakları asan, üşüyen gençlerin arasında talihli olmaması da bu geleneklerin değişmediği anlamına da geliyor.

Listelerde neredeyse genç yok denecek kadar az. Ben seçilecek başkana huzurevi protokolü yapabilmesi için yardımcı olacağım söz.

Neyse seçimin geyiğini yaptıktan sonra gelelim sokaklarda artık çok sıkça rastladığımız motorlu sürücülere.

Buradan emniyete çağrımdır. Lütfen bunları çok daha fazlaca kontrol altına alın.  Kuvvetle muhtemeldir ki bir çocuğunun ehliyeti de yoktur. Akçaabat sokakları dar. İki araç yan yana ancak geçerken bakıyorsunuz ki aradan çıkıvermişler.

Evet motosiklet sürücülerinden bahsediyorum lütfen bu yazımı % 5’i dikkate almasın zira sözüm onlara değil. Lakin % 95’i o iki teker üzerine çıkınca sanrım değişime uğruyor. 

Elbette sadece onlar değil. Minibüsçülerle taksiciler o kumanda yerine oturunca farklı bir hal alıyorlar. Mesela en çok onların acelesi oluyor. Mesela hep siz yolu işgal ediyoruzdur. Mesela bir tek onlar ekmek parası kazanıyor. Mesela onlar hep stres altındalar mesela sağ ve emniyet şeritleri onlar için yapılmıştır.

Ama bunun yanından kimsenin hayatı onlar için değerli de değildir. Size arkadan gelen bir araç çarpacakmış ya da aniden durunca sizin kaza riskiniz varmış bu onların konusu değil.

Dedim ya konumuz motosikletler lakin trafiğimiz çok şükür Arap saçı. Yol boyu emniyet şeritlerine parklar dizi dizi. Geçen hafta yazdığım yeri yine müstesna bırakıyorum. Bir yaşam merkezi önünde keyfe keder işlem olmaz. Vatandaşla emniyet personelini karşı karşıya getirmek de asla doğru bir davranış değildir.

Ama özellikle rica ediyorum şu motosikletleri bir denetim altına alın.

Bu arada yakın bir dostumun evine iftar için davet edildik. 4 ay önce sokağın ortasına bırakılmış kum ve parke taşları hâlâ aynı yerde. İlk gidişimde fark etmeden gömülmüştüm arabayla orada. Neresi burası diye sorana Söğütlü’nün tam orta yeri Telekom Müdürlüğü’nün Trabzon tarafı komple öyle. 

Neden biliyor musunuz? Siyasi denetimsizlik had safhada olduğu için. 

Bu haftalık bu kadarı kafi.

Kalın sağlıcakla.