BAKANLIK DA DESTEK SAĞLIYOR
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle hayata geçirilecek çalışma için açılan ihale 12 Şubat Perşembe günü yapılacak. Belediye Hasan Saka Toplantı Salonu'nda yapılacak ihale saat 10.00'da başlayacak. İhalede teklifler 24 adet konutun doğal gaz tesisat projelerinin hazırlanması, gaz açım işlemlerinin gerçekleştirilmesi, bağlantı ve abonelik işlemlerinin tamamlanması ile 24 adet kombi, 124 metre radyatör ve 500 metre esnek metal boru montajı başta olmak üzere bu işlerle bağlantılı toplam 37 kalem işin yapılmasını ve tüm dairelerin gaz hattı ile ısıtma tesisatının çalışır ve kullanıma hazır hâle getirilmesini içerecek.
YAPIM İŞİ 180 GÜN SÜRECEK
Akçaabat'ın doğalgaz hizmeti verilen mahallelerinde ikamet eden hane geliri iki asgari ücreti aşmayan mal sahipleri tarafından yapılan başvuruların değerlendirilmesinin ardından destek verilmesi kararlaştırılan hak sahipleri için açılan ihaleyi kazanacak firma yer tesliminden itibaren 180 gün içerisinde çalışmalarını tamamlamış olacak.
BAŞKAN EKİM: "VATANDAŞIN YANINDAYIZ"
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, proje ile hem çevreye hem de vatandaşlara önemli bir katkı sunulduğunu belirterek, "Akçaabat'ta hava kalitesinin artırılması, çevremizin korunması ve vatandaşlarımızın yaşam standartlarının iyileştirilmesi adına önemli bir adım atıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleriyle hayata geçirdiğimiz bu projeyle, katı yakıt kullanımını azaltarak hem çevreyi koruyoruz hem de dar gelirli ailelerimizin doğalgaza geçişini kolaylaştırıyoruz. Her zaman olduğu gibi bu konuda da vatandaşlarımızın yanındayız. Akçaabat'ta hem çevreyi koruyan hem de sosyal dayanışmayı güçlendiren projeler üretmeye devam edeceğiz." dedi.