
Akçaabat Belediye Meclisi'nin Cumhuriyet Halk Partili üyesi Ceren Çetinkaya Şahin, Yaylacık Mahallesi'nde bulunan Millet Bahçesi'ndeki eksiklikleri gündeme taşıdı.
Şahin, yaptığı açıklamada, bahçedeki mevcut işletmenin restorasyon gerekçesiyle yaklaşık 7–8 ay önce kapatılmasına rağmen sürecin hâlâ tamamlanmadığını belirtti. Yanına yapılan yaklaşık 10 metrekarelik büfenin bitirilemediğini ve alanda tuvalet bulunmaması nedeniyle ziyaretçilerin çevredeki apartmanlara yönelmek zorunda kaldığını ifade eden Şahin, bu durumun mahalle sakinlerini ciddi şekilde rahatsız ettiğini söyledi.
Millet Bahçesi'nin genel bakımının da uzun süredir ihmal edildiğini vurgulayan Şahin, yapay göldeki suyun kirlenmesi nedeniyle balıkların öldüğü yönünde yoğun şikâyetler alındığını kaydetti. Şahin, bu durumun hem çevresel dengeyi hem de alanın estetiğini olumsuz etkilediğini dile getirdi.
Şahin, "Yaylacık Millet Bahçesi gibi önemli bir kamusal alanın bu denli bakımsız bırakılması kabul edilemez. Restorasyonun tamamlanması, tuvalet ihtiyacının giderilmesi, çevre bakımının yapılması ve alanın yeniden düzenli biçimde halkın kullanımına açılması artık acil bir gerekliliktir." dedi.