11007,37%0,81
42,52% 0,07
49,55% -0,06
5743,85% -0,15
9322,75% 0,27
Akçaabat Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. İyi günde de zor günde de hemşehrilerinin yanında olmayı sürdüren belediye, özellikle engelli ve hasta bireylerin yaşamını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
2025 yılı içerisinde bugüne kadar 75 adet hasta yatağı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı. Yapılan yardımlarla hem hastaların yaşam konforu artırıldı hem de yakınlarının bakım süreçleri kolaylaştırıldı.
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yapılan yardımların büyük bir kısmının kamuoyuna duyurulmadan gerçekleştirildiğini belirterek, “Biz birçok yardımımızı sessiz sedasız yapıyoruz. Bazen bir hasta yatağı, bir tekerlekli sandalye ya da bir gıda kolisi; bir ailenin umudu, bir annenin duası, bir evladın tebessümü olabiliyor. O zaman biliyoruz ki bu yaptığımız sadece bir hizmet değil, bir gönül meselesidir,” ifadelerini kullandı.
Sosyal belediyeciliğin yalnızca maddi destek sağlamak olmadığını, vatandaşlarla gönül bağı kurmak anlamına geldiğini vurgulayan Başkan Ekim, şunları söyledi: “Biz vatandaşlarımızın derdiyle dertlenen, sevincine ortak olan bir belediyeyiz. Akçaabat’ta hiç kimse yalnız değil, hiç kimse sahipsiz değil. Sosyal destekleri bir reklam aracı olarak değil, vatandaşlarımızın hayatına dokunan bir kardeşlik eli olarak görüyoruz. Bu anlayışla, hasta yatağı başta olmak üzere tüm sosyal yardımlarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”
