14264,61%1,67
43,01% 0,00
50,43% 0,02
5992,38% 0,02
10098,28% 0,00
AFAD’ın öncülüğünde yürütülen koordinasyonla birlikte; UMKE ve Acil Sağlık ekipleri, yoğun yağan karda mahsur kalıp medikal kurtarma ihtiyacı bulunan vatandaşlara ulaşmak üzere harekete geçti.
Etkili olan yoğun kar yağışı sırasında, Düzköy Haçka Yaylası’nda araçlarının arızalanması sonucu biri 8 aylık bebek olmak üzere 4 kişi mahsur kaldı. Olay üzerine AFAD tarafından UMKE ekiplerinden destek talep edildi.
Yapılan görüşmeler ve saha değerlendirmeleri sonucunda, kar yağışının giderek etkisini artırması nedeniyle ailenin araç içerisinde uzun süre mahsur kaldığı ve bu süreçte egzoz gazından etkilendikleri tespit edildi. Bölgeye ulaşan ekipler tarafından olay yerinde ilk tıbbi müdahaleler gerçekleştirildi.
Başarıyla yürütülen kurtarma operasyonunun ardından 4 hasta AFAD ve UMKE ekipleri tarafından güvenli bir şekilde Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.
Bu başarılı müdahale, kurumlar arası iş birliğinin ve fedakârlığın en güzel örneklerinden biri oldu.

