-
BIST 100
16203,77%0,06
-
DOLAR
44,10% 0,07
-
EURO
51,11% 0,15
-
GRAM ALTIN
7348,78% 0,18
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
BAŞKAN EKİM’DEN 10 KASIM MESAJI
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Ekim mesajında, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle andığını belirtti.
Ekim, 10 Kasım’ın yalnızca Atatürk’ü anma günü değil, aynı zamanda Cumhuriyet’in temel ilkelerine sahip çıkma kararlılığının da yenilendiği anlamlı bir gün olduğunu vurguladı.
Tarihin her döneminde karşılaşılan zorluklara rağmen birlik, beraberlik ve inançla ayakta kalabilen bir milletin evlatları olduklarını ifade eden Ekim, “Bizler, Ulu Önder’in mirası olan Cumhuriyetimizi bütün değerleriyle yaşatmaya, korumaya ve gelecek nesillere aktarmaya kararlıyız.” dedi.
Atatürk’ün “Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği Cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır” sözlerine atıfta bulunan Başkan Ekim, gençlerin ve gelecek kuşakların da bu emanete aynı azim ve kararlılıkla sahip çıkacaklarına inandığını kaydetti.
Başkan Ekim, mesajını şu ifadelerle tamamladı:
“Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

