10720,70%0,96
40,59% 0,02
46,44% 0,25
4310,81% 0,87
6934,82% 0,15
2025 yılı fındık hasat ve ihracat tarihlerini belirlemek amacıyla Doğu Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Erdal Yavuz başkanlığında Trabzon’da bir toplantı gerçekleştirildi. Komisyon toplantısı ve arazi çalışmalarında Akçaabat Ziraat Odası Genel Sekreteri Ziraat Mühendisi Veysel Baki de yer aldı.
Toplantı, “Teknik Düzenlemeler Rejimi Kararı” kapsamında çıkarılan “Hasat ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonlarının Kuruluş ve Faaliyet Esaslarına Dair Genelge” doğrultusunda yapıldı. Komisyon; Doğu Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü, Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı, Trabzon Zirai Karantina Müdürlüğü, Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, TMO Trabzon Şube Müdürlüğü, Trabzon Ticaret Borsası Başkanlığı ve Fiskobirlik Genel Müdürlüğü temsilcilerinden oluştu.
Toplantıda, Trabzon ili fındık hasat tarihleri sahil kesimi (0–250 m rakım) 3 Ağustos 2025, orta kesim (251–500 m rakım) 8 Ağustos 2025 ve yüksek kesim (500 m ve üzeri rakım) 14 Ağustos 2025 olarak belirlendi.
Akçaabat Ziraat Odası Genel Sekreteri Veysel Baki, yeni hasat döneminin üreticilere hayırlı olmasını dileyerek, “Tüm üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.