-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
HİZMET EKSİKLİĞİ ORTAMAHALLE'DE İSYANA NEDEN OLDU
Akçaabat'ın tarihi mahallesi Ortamahalle'de yaşayan Süleyman Şengün, belediyenin mahallelerine hizmet götürmemesi konusunda isyan etti.
Evinin bulunduğu 408 numaralı sokakta yaşayan Şengün, yıllardır devam eden hizmet eksikliğine dikkat çekerek, belediyenin yetersizliğinden şikayetçi oldu.
Şengün, sokağın yol kenarındaki duvarlarında yaşanan çatlak ve kopmaları belediyeye bildirdiğini ancak yeterli bir çözüm alamadığını belirtti. Mahalle muhtarının, duvarın yapılması gerektiğini ifade ettiğini ancak Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin "sen yapacaksın" şeklinde yanıt verdiğini dile getirdi. Kanser hastası olduğunu ve emekli maaşının yetersiz olduğunu belirten Şengün, bu duvarı kendisinin yapamayacağını ifade etmesine rağmen yetkililerin aldıkları kararda direttiklerini dile getirdi.
Ayrıca, kanalizasyon yetersizliği nedeniyle yolda biriken suyun bağlanabileceği bir kanalizasyon olmadığını belirten Şengün, bu durumun da önemli bir sorun olduğunu vurguladı. Şengün, mahallesinin sadece konakların bulunduğu alana yatırım yapıldığını, geri kalan bölgelere ise hizmet götürülmediğini ileri sürdü.
Ortamahalle sakinlerinin yaşadığı hizmet sorunlarına dikkat çeken Şengün, belediyenin geçmiş dönemlerde mahalleye ne gibi hizmetler sunduğunu sorguladı. Mahalle sakinlerinin beklentilerinin karşılanmadığını ve yıllardır hizmet alamadıklarını ifade etti.
HABER: NESRİN BAYRAM

