9203,37%1,11
39,62% 0,16
45,68% 0,20
4296,95% 0,15
6933,62% 0,33
Ülke genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları, ilçemizin kırsal mahallelerinde de ciddi ulaşım sorunlarına yol açtı. Adacık Mahallesi Muhtarı Eyüp Çolak, yoğun kar yağışı nedeniyle mahalledeki yolların tamamen kapanması sonucu vatandaşların hayati ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirterek, çözüm için yetkililere çağrıda bulundu.
ŞANTİYEDEKİ ARAÇ SAYISI YETERSİZ
Muhtar Çolak, mahallelerindeki yol açma çalışmalarının sadece iki kepçe ve bir greyderle yapıldığını ifade ederek, mevcut araç sayısının yetersiz kaldığını vurguladı. Çolak, “Bütün mahalle yollarımız kapalı. Vatandaşlarımız, ulaşımı bırak dışarıya çıkıp yürüyecek yol bulamıyor. Mahallemde diyaliz hastaları, yaşlı insanlarımız, ekmeği, aşı, ilacı biten vatandaşlarımız, hayvanlarının yemi biten vatandaşlarımız var. Şantiyede 2 kepçe, 1 greyder var ve bu şantiye, 17 mahalleye bakıyor. Burada şantiye şefim zor durumda, biz zor durumdayız. İş makinaları ambulansın, cenazenin, elektrik arızanın, TİSKİ’nin yolunu mu açsın, yoksa ulaşıma tamamen kapanan 17 mahallenin yolunu mu açsın? Makine konusunda çok yetersiz kalıyoruz.” diyerek makinelerin ve iş gücünün yetersizliğine dikkati çekti.
YETKİLİLERE ÇAĞRI: ÇÖZÜM BİR AN ÖNCE ÜRETİLMELİ
Çolak, “Bizi, muhtarları vatandaşların önüne atmayın lütfen. Yetkili amirlerime sesleniyorum, buna bir çözüm bulun. Kırsalda ki vatandaşlarımız mağdur çok zor durumda” diyerek, çözüm için yetkililere seslendi.