14780,94%0,08
43,05% 0,06
50,37% 0,10
6159,35% -0,92
10159,23% 0,00
Akçaabat Cumhuriyet Ortaokulu’nda, Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından öğrencilere yönelik bilgilendirici bir seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak polis memuresi Elife Ergüden katıldı.
Okulun 7. ve 8. sınıflarında öğrenim gören yaklaşık 180 öğrenciye hitap eden Ergüden, akran zorbalığı ve siber zorbalık konularında önemli bilgiler paylaştı. Öğrencilerin bu tür olumsuz davranışlara karşı bilinçli olmalarının önemine değinen Ergüden, zorbalıkla karşılaşıldığında izlenmesi gereken yolları da anlattı.
Seminerde ayrıca trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapan Ergüden, sosyal medyanın bilinçsiz kullanımının zararlarına da dikkat çekerek öğrencileri uyardı.

Etkinlik sonunda Okul Müdürü Süleyman Salihoğlu, seminerin oldukça verimli geçtiğini belirterek polis memuresi Elife Ergüden’e teşekkür etti ve çiçek takdiminde bulundu. Ergüden ise nazik ev sahiplikleri için okul yönetimine teşekkür ederek, bu tür bilgilendirici etkinliklerin belirli periyotlarla okullarda devam edeceğini ifade etti.
