Tarih: 14.06.2025 11:24 Güncelleme: 14.06.2025 11:24

ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ÇÖLYAK HASTALARINA GLUTENSİZ YEMEK ETKİNLİĞİ

ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ÇÖLYAK HASTALARINA GLUTENSİZ YEMEK ETKİNLİĞİ

Ortahisar Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında glütensiz gıda desteği sağladığı Çölyak hastaları ve ailelerine yönelik bir program gerçekleştirdi.

Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından, Çölyak hastalığına dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal bir bilinç oluşturmak amacıyla Çölyak hastaları ve ailelerinin katıldığı bir yemek programı düzenlendi. Pelitli Mahallesinde glutensiz yemek hizmeti veren X Akademi’de düzenlenen yemeğe, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ernul Arslan, birim müdürleri, Çölyak hastaları ve aileleri birlikte katıldı. 
Çölyak hastalığının son yıllarda giderek önemli bir sağlık sorunu haline geldiğine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Ernul Arslan, “Bu hastalıkla mücadele kapsamında, ekonomik imkânları yetersiz vatandaşlarımıza glütensiz gıda paketi desteği sağlıyoruz. Bugün de Çölyak hastalığına dikkat çekmek ve bu hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Çölyak hastası vatandaşlarımız ve aileleriyle glutsensiz yemek etkinliğinde bir araya geldik. Ortahisar Belediyesi olarak toplumun bütün kesimlerine yönelik sosyal hizmetlerimiz ve farkındalık çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Çölyak hastaları ve aileleriyle sohbet eden Arslan, Akın Şahin ve Bilgehan Kul Yahşi’den glutensiz gıda hizmeti veren işletmenin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

 

(ORTAHİSAR BELEDİYESİ)



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Kategori

Belirtilen Tarih için Sistemde İlan Bulunamadı. Farklı ilalar için tarih arası ile arayın.