9177,7%-0,39
39,09% -0,01
44,18% 0,00
4112,40% -0,36
6654,77% 0,00
Karadeniz Bölgesi haricinde Türkiye’de fazla bilinen bir lezzet olmamasına karşın son derece doyurucu ve bir o kadar da pratik bir lezzet olan Pileki Ekmeği, mısır unu, su, tuz ve lahana yaprağı kullanılarak hazırlanıyor.
İlçemize yolu düşenlerin mutlaka denemesi gereken yöresel tatlardan bir tanesi arasında yer alan Pileki Ekmeğini, Aykut (Horovi) Mahallesindeki evinde ekmeğini yaparak her salı günü pazara gelip, ekmek satışını yapan Münire Topal’la konuştuk.
Pileki ekmeğinin yöresel bir lezzet olduğunu ifade eden Topal, ekmeğin diğer mısır ekmeklerine göre tek farkının uzun sürede pişirilmesi olduğunu söyledi. Topal, mısır unu, su ve tuz katılarak yoğurulan ekmeğe lahana yapraklarını da sararak lezzetine lezzet kattıklarını da sözlerine ekledi.
Salı günleri 5 ila 6 kilo ağırlığında değişen 3 ekmek pazara getirdiğini söyleyen Topal, ekmeğin kilo işi satıldığını ve kilosunun 30 lira olduğunu ifade etti. HABER: NESRİN BAYRAM