10720,70%0,96
40,59% 0,02
46,44% 0,25
4310,81% 0,87
6934,82% 0,15
Karadeniz’e özgü bir tat olan Pileki Ekmeği, Akçaabat Salı Pazarı’nda her hafta tezgahlarda yerini alıyor. Bölge dışında çok bilinmeyen bu lezzet, hem doyurucu hem de yapımıyla dikkat çekiyor.
Pileki ekmeği, mısır unu, su ve tuz ile hazırlanıyor. Diğer mısır ekmeklerinden farkı ise daha uzun sürede pişirilmesi ve pişirilirken lahana yapraklarına sarılması. Bu yöntem, ekmeğe farklı bir tat kazandırıyor.
Her Salı günü pazarda satışa sunulan ekmek, kilo ile satılıyor. Kilosu 100 lira olan pileki ekmeği, hem halkın hem de ilçeye gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Yolu Akçaabat’a düşenler için tadılması önerilen yöresel tatlardan biri olan Pileki Ekmeği, her Salı günü Akçaabat Pazarı’nda meraklılarını bekliyor.