Tarih: 28.03.2024 14:04

TARIMSAL KALKINMA İÇİN MEYVE FİDESİ DAĞITILDI

Facebook Twitter Linked-in

İsebella Üzümü, Trabzon Hurması, Kızılcık, Ahududu ve Böğürtlen gibi meyve fideleri, çiftçilere dağıtılarak tarımsal üretimi çeşitlendirmek ve ekonomik getiriyi artırmak hedeflendi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, meyve fidanı dağıtımı programında yaptığı konuşmada, önceden Akçaabat'ta tütün yetiştiriciliği yapıldığını, zamanla tütünün yerini fındığın aldığını belirtti. Şimdi ise çiftçilerin, fındığa ve diğer tarım ürünlerine alternatif ve ekonomik getirisi daha yüksek olan ürünler yetiştirmek istediğini ifade etti. Başkan Ekim, çiftçilere destek olmak amacıyla Akçaabat'ın ikliminin elverişli olduğunu ve topraklarının verimli olduğunu vurgulayarak, şehrin bu avantajını kullanarak meyve fideleri yetiştiriciliğini desteklediklerini söyledi.

Başkan Ekim, Akçaabat'ın tarımsal potansiyelini en verimli ve doğru tarım uygulamalarıyla kullanmakta kararlı olduklarını belirterek, meyve yetiştiriciliğine yönelik olarak Süper Meyve Aronya ile başladıklarını ve şimdi de Isebella Üzümü, Trabzon Hurması, Kızılcık, Ahududu ve Böğürtlen gibi meyve fideleri dağıtarak projeyi genişlettiklerini ifade etti.

HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —