Tarih: 27.02.2024 16:27

TRABZON ÜNİVERSİTESİNDE KURTULUŞ PANELİ

Facebook Twitter Linked-in

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panele; Vali Aziz Yıldırım, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürü Murat Güler, Rektör Yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

Vali Yıldırım, panelde yaptığı konuşmada, Trabzon'un tarihindeki önemli bir döneme vurgu yaparak, şehrin 24 Şubat 1918'de düşman işgalinden kurtuluşunu anlattı. Rus işgali altındaki zorlu günlerin ardından, Trabzon'un güçlü bir direnişle kurtarıldığını ve milletin özgürlüğü için canını ortaya koyduğunu belirtti. Ayrıca, panelin gençler için tarih bilinci oluşturucu bir etkinlik olduğunu ifade etti.

 

Programda konuşan Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ise, panelin, o dönemin zorluklarını ve mücadeleyi genç nesillere aktarma adına önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Şehirdeki düşman işgalinin kırılmasının, Trabzon'un kurtuluşunun simgesi olduğunu vurguladı.

 

Panel, protokol konuşmalarının ardından panelistlerin anlatımları ile sona erdi

HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —