17 Nisan 2025 tarihli 32873 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile daha önce Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde bulunan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü’nde hizmet veren “Trabzon Tıp Fakültesi" Trabzon Üniversitesi’ne bağlandı.
Trabzon Üniversitesi ve Trabzonumuz adına büyük önem arz eden bu önemli kararla, fakültenin ismi de yeniden düzenlenmek suretiyle, “Trabzon Üniversitesi Tıp Fakültesi” şeklinde belirlendi.
Trabzon Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Sürecin en başından bu yana; teklif ve tavsiye veren, duyarlılık gösteren, katkı ve desteklerini esirgemeyen, tensip ve takdirleriyle gerek kuruluş gerekse devir aşamalarına onay veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a, Trabzon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kurucu Rektörü Sayın Prof. Dr. Cevdet Erdöl’e, mevcut Rektör Sayın Prof. Dr. Kemalettin Aydın’a, Bakanlarımıza, Trabzon Milletvekillerimize ve katkısı bulunan tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi arz ediyoruz.” Denildi.
Akçaabat’ta kurulu bulunan Trabzon Üniversitesi’nin 10. fakültesinin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.