Tarih: 19.04.2024 14:28

TRABZON'DA ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞANLARINDAN KAPATMA KARARINA TEPKİ

Facebook Twitter Linked-in

Çalışanlar, kapatma kararının ardından işlerini kaybetme endişesiyle hükümet yetkililerine seslendi.

Açıklamada, NVİ Etkileşim Merkezi Alo 199 Trabzon Lokasyonu'nda çalışan personelin istihdamının sonlandırılmasının gerekçeleri ele alındı. Çağrı merkezinin, İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan ve Trabzon ile birlikte Ankara ve Erzurum'da hizmet veren önemli bir proje olduğu belirtildi.

Çalışanlar, kapatma kararının yalnızca Trabzon'da 350 kişinin işini etkilemeyeceğini, aynı zamanda şehrin ekonomik dengesini de olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Ayrıca, kapatma kararının binlerce işçiyi etkileyecek bir karar olduğu, taşeron şirketlerde çalışan binlerce emekçinin kadro beklerken, NVİ'ye bağlı çalışan çağrı merkezlerinin kapatılmasının düşündürücü olduğu ifade edildi.

Çalışanlar, çağrı merkezlerinin kapatılmasının sadece çalışanları ve ailelerini değil, aynı zamanda Trabzon'un ekonomik yapısını da olumsuz etkileyeceğini dile getirdi. Ayrıca, çağrı merkezlerinin kapatılmasıyla birlikte şehrin istihdam kaybı yaşayacağı ve ekonominin zarar göreceği belirtildi.

Son olarak, kapatma kararının gözden geçirilerek, çalışanların işlerinin devam etmesi çağrısında bulunuldu. Çalışanlar, devlet yetkililerinden ve siyasi erklerden, Trabzon'un istihdamına sahip çıkılması ve çalışanların işlerinin korunması talebinde bulundu.

HABER: NESRİN BAYRAM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —