Abbas YOLCU

Tarih: 23.04.2022 17:43

VATAN


DEMLİ ÇAY

Yusuf HOCAOĞLU

hocaogluyusuf@hotmail.com

 

VATAN

“Vatan sevgisi imandan gelir.” Hz. Muhammed

Vatan, bayrağımın toprağısın sen; bir sevda toprağısın, sınırları çizilmiş, gönüllerde yeşeren. Öz yurdumsun sen, özümsün. Sen, hep sen; en büyük sermayemsin. Sen kıymet bilinensin; bilinensin ki, Türk varlığını daima sürdürensin.

***

Sen benim yuvamsın. Kendimi güvende htiğim kocaman bir yuvasın. Seni sevmenin sağı solu, başı sonu, aşağısı yukarısı olmaz. Seni sevmek insanlığı sevmektir, milleti sevmektir, Allah’ı sevmektir. Ve en şerefli ölüm bile senin uğruna ölmektir.

***

Toprağım, vatanım, yuvam. Ne kadar delik deşik etseler de binlerce yıldır ayaktasın. Çünkü sen bereketlisin, çok merhametlisin. Sana hainlik edenleri bile bereketlendiren, affedensin. Sen, senin için kader birliği yapmış bu aziz milletin evisin, ocağısın. Yetimlerin, miskinlerin dualarıyla nazarlanan, uğrunda Allah için can vermiş şehitlerin kanlarıyla sulanansın.

Vatan; Sen Kızıl Elma’nın yeşerdiği topraksın. Turan ülküsünün coğrafyasısın sen. Sana hiçbir şey olmayacak. Güzel günler yakındır. O güzel günler annelerimizin, babalarımızın dualarındadır.

Ozanların dediği gibi:

Sevda gönlü sarınca, yürekler bir atınca

Yangını söndürmeye su taşır su karınca

Bu millet irkilecek, duygular dirilecek

Doğru her yerde doğru, değerler bilinecek

Bu goncalar, gül bizim, esen rüzgâr, yel bizim

Kavga kargaşa değil, bu vatan bu dil bizim

Zamanı var zamanı, tanı yiğit yamanı

Millete umut verir ocakların dumanı...”

Selam ve muhabbetle...